Passbeskrivning

Från otränad till vältränad, för ung som gammal!


BOXERCISE
Här får du tuff konditionsträning, men man lägger även in vissa styrkeövningar som exempelvis situps och pushups. Träningen är inspirerad av olika kampsporter, men till skillnad mot kampsporterna använder man enklare kombinationer för att alla ska kunna hänga med. Utövas parvis med boxhandskar och mittsar.
Ledord: Energi, styrka och uthållighet.

VINYASA YOGA
Här får du en fysisk och dynamisk yogaform - en slags meditation i rörelse. Redskapen du använder är din andning, asanas (olika kroppsställningar eller positioner), vinyasa (rörelse eller flöde) och Fokus. Syftet är att stärka kroppen, öka smidigheten och stilla sinnet. Vinyasa yoga har många likheter med Power yoga men basen utgår ifrån Ashtangayoga.
Ledord: Styrka, balans och rörlighet.

BARN YOGA
Här använder vi kroppen till att leka & härma både djur (yogapositioner) & annat i sagoform Vi tränar på ett lättsamt sätt kroppskontroll, fantasi & avkoppling - en slags rytmisk gymnastik med och utan musik.
Ledord: Rörelse, fantasi & vila.

POWER MIX
Här utlovas varierad och tuff konditions & styrketräning blandat med enkla steg. Passet har många konditionstoppar men också återhämtningspartier. Här får du en hel timme med fokus på just kondition & styrka. Du väljer ju själv hur mycket du tar i ;-) men våga satsa! 
Ledord: Roligt, svettigt och varierat.

YIN & YANG 
Här kombinerar vi enkel cirkelträning med egen kropp och vissa redskap med Yinyogans långa stretchar för bindväv & ligament. Yang är aktiv, energisk och rörlig medan Yin är passiv, stilla och lugn. Yin utförs alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness.
Ledord: Styrka, stillhet och tålamod.


ZUMBA®FITNESS
Liknar ingen annan träningsform som du tidigare provat förutDet är lekfullt, det är fritt och kräver ingen exakthet och ALLA kan vara med.

Zumba Fitness skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Albert "Beto" Perez, personlig tränare och koreograf åt ett stort antal internationella popstjärnor. Med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer med glödheta danssteg som hans elever älskade - Zumba Fitness var fött! Zumba Fitness är ett roligt och spännande sätt att träna! Det är lätt att lära sig och du kan både förbättra din kondis och förbränna kalorier!
Ledord: Enormt roligt, svettigt och som ett enda stort dansparty som ger dig merberoende.

MUSKEL med Skivstång
Här får du muskelträning där vi styrketränar hela kroppen till musik och med hjälp av skivstång, gummiband, hantlar och den egna kroppen! Om man tycker att styrketräning är svårt eller tråkigt och tar mycket tid är detta rätt pass för dig. Fattas disciplinen för att stärka kroppen inne på gymmet? Kom till detta pass där vi med hjälp av instruktör tränar igenom hela kroppen på en timme! Alla muskelgrupper blir genomtränade och trevligt sällskap har vi under tiden.
Ledord: Roligt, Svettigt och Maximal träningseffekt på minimal tid!


STEP-UP
Här får du en roligt kondition och fettförbränningsträning där vi tränar genom att gå upp och ner på en liten bänk som kallas step-up bräda. Olika grundsteg sätts sedan ihop till olika kombinationer på och vid brädan. Du kan själv välja om du vill hoppa eller gå över brädan.
Ledord: Busigt och fartfyllt med massor utav energi.

MOTIONSGYMPA/HÖG PULS
Här utlovas enkel och tuff konditionsträning blandat med enkla steg. Passet har många konditionstoppar men också återhämtningspartier. Här får du en hel timme med fokus på just kondition. Du väljer själv om du vill hoppa eller inte under passet. 
Ledord: Pulshöjande, enkelt och effektivt.

POWER YOGA 
Poweryoga = styrka, balans, rörlighet, smidighet, andning.
Det är en variant av Ashtanga yoga som utformad för att passa på gym. Den är i huvudsak fysisk och inte meditativ och går ut på att få en stark kropp.

Ledord: Styrka, balans och rörlighet.

HIIT 
HIIT är en form av träning där du presterar det maximala av din kropp. Du varvar korta intervaller på 20-30 sekunder allt vad du orkar med en tid av vila och upprepar sedan samma procedur. HIIT är ingen vanlig träning utan kräver väldigt mycket av individen som utför själva träningstekniken.

Fördelarna med HIIT jämfört med traditionell konditionsträning är många.

: HIIT förbränner mer fett än någon annan träningsform både under utförande och att det tar dessutom längre tid för din kropp att återhämta sig vilket också gör att du ökar fettförbränningen efter träningen.

 : HIIT gör så att du ökar din ämnesomsättning (metabolism) vilket gör att din fettförbränning tilltar.

: Studier har tydligt visat att man mister mindre muskler genom HIIT än genom traditionell viktminskning eller motionsträning. Därför lämpar sig HIIT mycket bra vid deff.

 : Genom HIIT ökar du ditt VO2 max (din maximala syreupptagningsförmåga) och kommer därför att uthärda större ansträngningar vad gäller konditionsövningar i framtiden.

: HIIT har även visas sig ha anaboliska (uppbyggande) egenskaper. För dig som tränar styrketräning innebär det lättare att få en ökad mängd muskelmassa.


Ett HIIT pass varar sällan längre än en halvtimme och går att köra var som helst när som helst, och trots intensiteten passar det både dig som är relativt otränad och dig som är vältränad och vill utmana din förmåga, då du själv styr över din egen nivå.


Ledord: Intensivt, enkelt, effektivt och snabbt